Sous Vide-olás otthon, a Construmán és a tervezőasztalon
Vajon mit jelent a titokzatos Sous Vide-olás? Erről és a Miele újdonságairól beszélgetett Móger Mónika kommunikációs menedzserrel Lányi András az idei Construmán.
Lányi András: Milyen újdonságokkal vannak most jelen a Construmán?
Móger Mónika: Többféle újdonágunk is van, az egyik az új indukciós főzőlapunk, ami TempControll funkcióval felszerelt. Ennek az a lényege, hogy van benne két szenzor, amely segítségével garantált hőmérsékletet tudunk biztosítani a főzőlapon. Így nem fog leégni a tojás, a hús, vagy amit éppen sütünk. Három fokozatot lehet beállítani: az egyes fokozat 160 °C, amitől maximum 5 fokot tér el a főzőlap. A kettes fokozat 200 °C, ez húsok sütésére alkalmas, míg a hármas fokozat palacsinta sütésére javasolt, ehhez magasabb hőmérséklet kell. Külön gomb és ikon van a lassú főzéshez, amit szószokhoz ajánlunk. Az egyenletes 65 °C nem engedi fröcsögni a szószokat.
A másik újdonságunk a vákuumozó fiók, aminek a Sous Vide-olás előkészítésében van szerepe. A Sous Vide-olás egy professzionális konyhatechnológia, amikor alacsony, fokra pontos hőmérsékleten, vízbázisban hőkezeljük a vákuumozott ételeket. Főzőedényként a Combi gőztárolóink szolgálnak, ezekkel pontosan beállítható az egyes ételfajtákhoz szükséges 65 vagy 72 °C. Ha elkészült, akkor felvágjuk a vákuumzacskót és végső grillezés vagy pirítás után már tálalhatunk is.
LA: Ezekhez a letisztult formájú konyhai eszközökhöz milyen tervezési támogatást nyújt a Miele építészeknek és belsőépítészeknek?
MM: Szeretnénk támogatni a termékeink megjelenését a terveken és a 3D-s bemutató anyagokon. Az összes termékünk DWG/3DS/OBJ/STEP file-jai, elérhetőek a német központ weboldalon keresztül.
LA: Mennyire elégedett a vásárral?
MM: Abszolút. Úgy érzem, hogy a mi prémium célközönségünk is megfordul a Construmán, sok komoly érdeklődőnk van.
Lányi András
A Miele termékei megtekinthetők 2016. április 6-10. között a Construma Otthon Design kiállításán, az F pavilonban, a 202A standján.