Gastro Design 2016: gratulálunk a nyerteseknek!
Eredetiség, kreativitás, érthetőség, átláthatóság, a kivitelezés minősége, a pályázott munka esztétikai és funkcionális minőségének összhangja. Ezek voltak a főbb szempontok, amelyek alapján megmérették a pályamunkákat az idén harmadik alkalommal megrendezett Gastro Design versenyen.
A szakmai versenyen, amelyet immár harmadik alkalommal hirdetett meg a Turizmus Trend/Vendég & Hotel szaklap, a vendéglátás arculatok (szállodák, éttermek, kisebb és nagyobb vendéglátóegységek) versenyeztek egymással. Az idei kategóriák a következők voltak: street food (először került meghirdetésre, kiemelt kategóriaként), étlap- és itallapdesign, logo és grafikus arculat, vendéglátóipari kiegészítők, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet – zárt tér, vendéglátóipari berendezések és belsőépítészet – nyitott tér. A zsűri idén két különdíjat is kiadott.
A zsűri elismert hazai gasztro, reklám, pr- és művészeti ágazatból álló szakemberekből állt. Tagjai:
- Bakody Katalin, JAB Csoport, igazgató
- Döry Gábor, Corinthia Hotel Budapest, kommunikációs igazgató
- Ipacs Géza, Apacs Stúdió, grafikus
- Kövesházi Dábiel, Mito, művészeti vezető
- Krémer Julianna, Professional Publishing Hungary, művészeti vezető
- Segal Viktor, gasztronómiai tanácsadó
- Szauer Judit, Gastro PR
- Szántó Zoltán, Turizmus Trend, főszerkesztő
- Vágó Ágnes, Vendég és Hotel, felelős szerkesztő
- A verseny zsűrijének elnöke Varró Zoltán, dizájner, belsőépítész, VARRODESIGN
Elegáns keretek közt, egy 100 fős, tányérszervizes, exkluzív vacsora keretében, a Larus Étterem és Rendezvényházban sztárfellépő közreműködésével – Gallusz Niki a Mamma Miából adta elő produkcióját - rendezték meg kedd este a Gastro Design verseny díjátadóját, amelyre a shortlist-re került vendégeken kívül a szervezők meghívták a hazai szállodai vezetőket, igazgatókat, tulajdonosokat, neves gasztroszakembereket, étteremtulajdonosokat, valamint design- és belsőépítészstúdiók vezetőit, a média munkatársain belül belsőépítészettel, design-nal foglalkozó online/offline szakírókat azért, hogy a hazai belsőépítészeti szakma most először találkozhasson a vendéglátósokkal, szállodásokkal. Az esemény egyúttal arra is lehetőséget teremtett, hogy elindulhasson párbeszéd közöttük annak érdekében, hogy a hazai szálloda- és vendéglátóipar megjelenése, arculata, kreativitása és érthetősége – és ezzel együtt színvonala – magasabb szintre kerülhessen, nemzetközi szinten mérve is növelje ezzel elismertségét.
Természetesen nem jöhetett volna létre a pazar este a programot támogató partnerek nélkül, akik a díjkiosztó alkalmával be is mutatkoztak egy-egy minikiállítás keretén belül, így főtámogatóink, a JAB Csoport gyönyörűen bebútorozott enteriőrje, a Solfino elegáns topdesign világítástechnikai tárgyai és bútorai, a Mega-Glass különleges üvegtechnika-megoldása, a Palatinus luxus fürdőszoba berendezései és a Mercedes-Benz autói voltak láthatóak a vacsora közönsége számára. Szintén köszönet jár egyéb támogatóinknak, a Carslberg Hungary-nak, a Kristinus Borbirtoknak, a Villányi Pálinkának, a Jack Danielsnek és a Finlandiának.
A nyertesek
Street Food
- Low Cost Gourmet Trailer - arany
- padthai wokbar - ezüst
- BaoBox Ázsiai Street Food Étterem - bronz
Étlap- és itallapdesign 40 fő alatt
- Minden ízben Prémium - shortlist
- Babérliget Kúria - shortlist
Étlap- és itallapdesign 40 fő felett
- (Nem volt eredményes pályázat)
Logó és grafikus arculat 40 fő alatt
- kiSSBende contact dining bisztro_logó és grafikus arculat - arany
- Zing burger arculat - arany
- BaoBox arculat - bronz
Logó és grafikus arculat 40 fő felett
- padthai wokbar - arculat - arany
- Baalbek Libanoni étterem - ezüst
- Nosztalgia Garden logó és grafikus arculat - bronz
Vendéglátóipari kiegészítők 40 fő alatt
- kiSSBende contact dining bisztró Vendéglátóipari kiegészítők - arany
- Hisztéria Cremeria fagylaltozó kiegészítők - ezüst
Vendéglátóipari kiegészítők 40 fő felett
- (Nem volt eredményes pályázat)
Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő alatt
- Monofu - WOW (különdíj)
- Babérliget Kúria - arany
- Natura Hill Zebegény - shortlist
Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - zárt tér 40 fő felett
- Avalon Ristorante - zárt tér - Hotel kategória: arany
- Hilton Budapest mesteri felületek – mesteri enteriőr! - Hotel kategória: arany
- Nem minden az, aminek látszik - Hotel kategória: bronz
- Elbűvölően könnyed és elegáns - Étterem kategória: arany
- Fenyves Yacht Club Perlaki Pub – Étterem - Bár - Étterem: ezüst
- 3 az 1-ben gasztronómiai világ - Étterem kategória: bronz
- Alsóörs Marina Étterem - Étterem: bronz
- Klasszikus kávéház, kortárs köntösben - shortlist
Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - nyitott tér 40 fő alatt
- Gázlámpa KIOSZK - A Fő téri Gázfogadó épület felújítása és újrahasznosítása – shortlist
Vendéglátóipari berendezés és belsőépítészet - nyitott tér 40 fő felett
- (Nem volt eredményes pályázat)
Vendég & Hotel különdíj
- Avalon park
Az eseményről az M1 Híradó is beszámolt, ide kattintva érhető el.